Niek van Hout

Ik ben Niek van Hout, 26 jaar en werkzaam als jurist bij de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel. Vanuit het liberale gedachtegoed van de VVD wil ik een bijdrage leveren om te komen tot lagere belastingdruk en minder onzinnige regelgeving in de gemeente Valkenswaard. Mijn speciale aandacht gaat uit naar de woningmarkt waar op dit moment, met name, mijn eigen generatie ernstig in de verdrukking komt.

Uit eigen hand heb ik afgelopen jaar mogen ervaren hoe moeilijk het kan zijn om een eigen huis te bemachtigen in onze prachtige gemeente. Jongeren willen graag in deze gemeente blijven wonen en dat is geen vanzelfsprekendheid. Het is aan de gemeente dan ook om dit mogelijk te maken voor hen. Hiervoor is het van het grootste belang dat er bijgebouwd wordt en dat deze woningen ook betaalbaar zijn voor starters en middeninkomens. Te vaak vallen die op dit moment buiten de boot. Voor mij is het extra speciaal om de inwoners van Valkenswaard mogelijk te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad omdat mijn familie al generaties woonachtig is in deze gemeente. Ik hoop dan ook op jullie vertrouwen hierin!

Samen met mijn vriendin en hond woon ik in Valkenswaard. In onze vrije tijd houden wij ervan om te genieten van het uitgebreide horeca-aanbod en de fantastische natuur die onze gemeente te bieden heeft. Laten we er samen voor zorgen dat ook toekomstige generaties hiervan kunnen blijven genieten!