Vergaderen op afstand

In deze tijd is alles anders. Onze vrijheid, werk, uitjes, sportactiviteiten en andere dagelijkse beslommeringen hebben een heel andere betekenis en inhoud gekregen. Ook de activiteiten die onze bestuurlijke verantwoordelijkheid betreffen zijn anders.

Al voor de presidium- en commissievergadering hebben wij de overige leden gevraagd of ze mee wilden denken en de mogelijkheden bekijken om de vergaderingen volgens de regels van het RIVM door te laten gaan. Onze voorstellen om de presidiumvergadering in de raadszaal en de commissievergadering desnoods in de theaterzaal van de Hofnar te houden vonden geen bijval. Ook kwamen er geen andere ideeën.

Vorige week heeft de burgemeester een enquête gehouden onder de raadsleden. Er werd gevraagd naar een voorkeur voor fysiek of digitaal vergaderen tijdens de raadsvergadering van 16 april. Na afloop bleek, dat het voorstel voor fysiek vergaderen met één stem de voorkeur had. De vergadering werd uitgeschreven voor 16 april. Daar werd heftig op gereageerd door voorstanders van digitaal vergaderen. Daarom heeft de burgemeester nu besloten om géén raadsvergadering houden op 16 april.

Wij maken ons al langer zorgen over de democratie en de bestuurscultuur in onze gemeente. Wij hopen dat  iedereen juist nu de tijd neemt voor bezinning. We zullen meer moeten gaan samenwerken om Valkenswaard klaar te maken voor een fase na de COVID-19 periode zoals de meerderheid van onze inwoners dat graag willen.

Daarom lieve mensen, denk mee over het nieuwe Valkenswaard na COVID-19.

U kunt ons bereiken via onze e-mailadressen. Hieronder staan de links.