Zeg je Eurocircuit, dan zeg je Valkenswaard

Gaby Scholder lid van de provinciale staten in de functie van Woordvoerder sport heeft vragen gesteld aan het college over het behoud van het Eurocircuit in Valkenswaard namens de VVD.

Door het stellen van de juiste vragen heeft Gaby duidelijk het belang en de voordelen van het voortbestaan weten aan te tonen.

Gaby geeft aan, dat het Eurocircuit niet alleen voor Valkenswaard van toegevoegde waarde is, maar voor de hele regio en zelfs heel Brabant. Ondernemers, toerisme, sportactiviteiten, horeca, etc. hebben baat bij de bezoekers die van heinde en verre naar onze regio komen. Denk hierbij aan De Dakar Pre-proloog. Dit evenement trekt tienduizenden bezoekers naar Valkenswaard en de MXG Pmotorcross (Formule 1 van de motorcross) trekt zelfs 80.000 bezoekers per jaar. Daarnaast trekken de Rallycross-wedstrijden duizenden bezoekers naar Valkenswaard en hebben we nog niet eens alles benoemd.

Een groot aantal van deze bezoekers verblijft langer dan 1 dag en bezoekt hierdoor ook andere bezienswaardigheden.

Naast de financiële voordelen is er nog een groter voordeel. Het plezier, dat de mensen beleven. Dit geldt voor het publiek, maar nog meer voor de deelnemers, die elk jaar weer uitkijken om deel te mogen nemen aan een sportevenement.

Zeg je Eurocircuit, dan zeg je Valkenswaard en dan weet iedereen waar Valkenswaard ligt. Valkenswaard is onlosmakelijk met het Eurocircuit verbonden en het brengt ook een mooi stukje geschiedenis met zich mee. Het is namelijk het 1e rallycrosscircuit in Europa en heeft Valkenswaard bekendheid gegeven.

De VVD wil graag het Eurocircuit behouden, zodat we kunnen blijven profiteren van alle voordelen die het met zich meebrengt.

Onderstaand de gestelde vragen van Gaby Scholder aan het college.

-  Is de Provincie ervan op de hoogte dat door het ontbreken van een geactualiseerd bestemmingsplan nauwelijks evenementen georganiseerd kunnen worden op het Eurocircuit?

-  Bent u het met VVD Brabant eens dat het Eurocircuit van    belang is voor toerisme, de horeca, de sport en voor de ondernemers van Brabant?

-  Wil/kan de Provincie medewerking verlenen aan het behoud van het Eurocircuit?

Namens de VVD Statenfractie Noord-Brabant,

Wij staan voor het behoud van het Eurocircuit!

 

 

De Valkenswaardse VVD